duminică, 18 decembrie 2011

Mediul de viata ne spune la ce suntem atenti


Daca ne concentram prea mult timp asupra greselilor, pacatelor, erorilor, defectelor si aspectelor neplacute din jur, pierdem multa energie. Pentru ca energia noastra este acolo unde este atentia noastra si, asa cum ne investim atentia, ne investim energia. Nu mai avem timp pentru noi insine si nu mai ducem energia exact acolo unde ea este vitala; viata noastra. Viata se umple de toate lucrurile pe care le avem in atentie. Daca suntem medici, vor aparea bolnavi peste tot. La spital, nu va aparea un santier de constructii, cum pe santier nu va aparea un spital. Cand vedem numai gunoi, urat, mizerie, greseala, eroare, rea intentie in jur, vom fi atenti la acestea si le vom vitaliza. Le vom da energie. Si ele ne vor aparea de peste tot atunci cand le energizam. Iar ele nu se multumesc doar sa apara, ci ne si afecteaza.

In primul rand, vom avea mereu timp pentru a le urmari pe acestea. Le vanam si le observam oriunde ne-am afla. Ele se vor tine dupa noi si noi vom merge exact in acele locuri in care le gasim din nou si din nou. Vom fi precum doctorii care merg la spital si gasesc din nou ceea ce asteapta; bolnavi, halate albe, aparate medicale, dificultati. Sau ca muncitorii de pe santier, care gasesc in fiecare zi unelte, ziduri, huma, praf, vopsele.

Cream o structura la fel cum este spitalul sau cum este santierul. Cream o structura cand vedem numai ce-i gresit in jurul nostru sau numai neplacut... Sau mai mult "gresit" si mai mult "neplacut". Cream un fel de "spital", o structura care ne cere iarasi sa fim atenti la faptul ca oamenii gresesc, sunt rai, sunt instabili si rau intentionati. Structurile psihologice creeaza mediul in care traim, "structura" in care ne miscam zi de zi. Stiind acestea, stiind ca noi cream o structura psihologica in jurul nostru, ca ajungem in acel mediu care ne confirma credinta si modul nostru de a ne investi energia, atunci de ce n-am fi atenti la bucurie, la frumusete, la iubire, la ceea ce ne face bine sa vedem?

De ce n-am crede in tot ce ne face bine pentru a crea in jurul nostru un mediu care sa ne confirme aceasta imagine? Cand suntem atenti la oamenii buni, la micile daruri care vin catre noi, cand ne bucuram pentru micile atentii primite si credem ca lumea este frumoasa, cand suntem atenti la frumusete, toata aceasta imagine devine mediul nostru. Vom fi ghidati vibrational catre frumusete si bucurie, precum si catre acele fiinte care ne fac sa ne bucuram.

N-avem sanse sa intalnim oameni minunati fara a investi energie in credinta ca ei exista. N-avem sanse sa ne schimbam mediul de viata, fara a crede intr-un mediu care ne sustine, ne sprijina si ne iubeste. Totul se aranjeaza in jurul nostru intr-o structura care urmeaza credinta personala.

Daca alegem sa fim atenti la rau si neplacut, la gresit si urat, atunci acesta-i spitalul pe care il atragem vibrational.

Daca, insa, alegem sa fim atenti la bucurie, la implinire, la incredere si frumusete, vom fi atrasi catre mediul acesta si ne vom bucura in viata noastra si de tot ce ne inconjoara.

Si, daca am trait intr-un mediu mizer, putem atrage spre noi un mediu formidabil, placut si prosper, cand vom fi atenti cu bucurie la ce este placut si prosper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu